Jdi na obsah Jdi na menu

Cukr, alergie a ekzémy

29. 3. 2020

Přibývá lidí s alergiemi, ekzémy, cukrovkou a dalšími "civilizačními" nemocemi.

Vinu dáváme životnímu prostředí, nadměrnému používání chemie....

Někdo viní éčka, barviva, konzervanty....

To všechno má nepochybně svůj vliv, ale už jste našli toho bílého viníka? 

 

Ano, řeč je o CUKRU.

 

Já sama mám od dětství alergii na roztoče a pravděpodobně i na prach.

V době,kdy jsem změnila ze dne na den stravování jsem také vysadila CUKR.

 

Zpočátku úplně a byla jsem hoooodně překvapená.

Absolutně by mě dříve nenapadlo, jak velkou moc má CUKR. 

 

1565264834923.jpg

 

Po vysazení se mi totiž alergie někam záhadně "ztratila".

Najednou jsem nepšíkala, nesmrkala, neslzely mi oči...

Někdy v té době se mi také kamsi "vypařil" atopický ekzém.

Neuvěřitelné, že?

Od té doby každému s podobnými potížemi říkám:" Nejdřív vysaď CUKR"

 

CUKR se dá poměrně dobře nahradit sladěnkou ( ječný slad ), pro bezlepkáře třeba rýžovým sirupem.

Všichni asi víme, že CUKR je droga, vyvolává totiž závislost.

Že jeho nadměrná konzumace má nepříznivý dopad na naše zdraví, víme většinou také.

Přesto a nebo právě proto se vysazení CUKRU hodně lidí brání.

Dokonce jsou stále zažité argumenty typu:

                                                                      1.Tělo ví, co potřebuje. Takže když mám chuť na sladké, potřebuji ho.

                                                                      2.Pro mozek je cukr nutný.

                                                                      3.Děti cukr potřebují.

 

Uvedu to na pravou míru:                              

                                                                      1.Člověk stravující se nezdravě NEVÍ, co jeho tělo potřebuje.

                                                                      2. Ano, ale složitý, což jsou např. obiloviny. Proto se neztotožňuji s nízkosacharidovou stravou.

                                                                      3. Ano, ale složitý. Tohle přesvědčení nejspíš pramení z dob našich babiček či prababiček, kdy nebyl dostatek jídla.Od té doby se ale hodně změnilo, jídla máme nadbytek. Naopak by nám prospělo to množství snížit.

Na závěr ještě jeden důvod, proč nejíst CUKR.

Cukr nám odebírá minerály z těla, vytváří tak v něm kyselé prostředí. A v tom se krásně daří zejména kvasinkám.

Ještě máte pocit, že se bez CUKRU neobejdete?

Už jste bez něj zkoušeli žít a pomohlo vám to?

V tom případě budu moc ráda, když se tady o úspěch podělíte smiley

 

A pokud se vám článek líbil, můžete ho klidně sdílet.

O dalších článkách a receptech dávám vědět tady ⇒ https://www.facebook.com/zdravi3v1/?ref=bookmarks 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář