Jdi na obsah Jdi na menu

Azuki s květákem a hlívou

 

2 cibule

1/2 květáku

1/2 hrnku uvařené hlívy

hrnek uvařených fazolí azuki

špetka mletého římského kmínu, saturejka, špetka mletého koriandru

olej, sůl

cca 1/2 l zeleninového vývaru nebo vody

umeocet

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji a osolíme.

Až začne chytat lehce zlatavou barvu, přisypeme koření a necháme zavonět. 

Pak hned přidáme květák rozebraný na malé růžičky a vše zalijeme vývarem nebo vodou.

Dusíme, dokud nebude květák měkký - ne rozvařený.

Ke konci vmícháme ke květáku předem uvařenou hlívu a azuki, necháme společně prohřát a vypneme.

 

Ochutíme umeoctem a můžeme podávat např. s rýží, polentou, kroupami ale i třeba s kukuřičnými či rýžovými těstovinami.

 

Talíř je doplněn salátem z vodnice a mrkve

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář