Jdi na obsah Jdi na menu

Bábovka napůl

9. 10. 2017

Jestli si nevěříte, že dokážete upéct bábovku nebo  buchtu pouze z nějaké zdravé mouky, nebo se bojíte, že vám nebude chutnat, pak právě pro vás je tu recept, kde jsem smíchala půl napůl čirokovou mouku s bílou polohrubou moukou.

 

125 g čirokové mouky

125 g polohrubé mouky

150 g datlového sirupu

2 lžíce sladu

2 vejce

100 ml oleje

1/2 kypřícího prášku

tolik vody, aby vznikla hustota jako na klasickou bábovku

sušený slad na pocukrování

 

Slad se špatně rozmíchává, takže já ho v míse zaliju trochou horké vody, pak přidávám ostatní

Vejce našleháme se sladem a olejem, přidáme sirup a obě mouky smíchané s kypřícím práškem a vodu a dál šleháme.

Když máme konzistenci jako na bábovku, vlijeme těsto do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct na 180°C cca půl hodiny.

Nezapomeňte, že každá trouba peče jinak, proto zde uváděný čas a teplota jsou pouze orientační.

 

Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a pocukrujeme sušeným sladem.

Pozor, abyste nevsypali naráz větší množství sladu, protože se na bábovce spojí a udělá lepkavá místa - jako se to stalo mě.

Bábovka mě mile překvapila, protože byla pěkně vláčná, vláčnější než klasická bábovka, která se mi skoro vždycky podařila suchá.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář