Jdi na obsah Jdi na menu

Banánový mouřenín

Banány kupujeme opravdu výjimečně. Dětem ani nechutnají, ale jednou za čas taková buchta z banánů, no to je prý jiná.

Pokud chcete buchtu skutečně luxusní, polejte ji carobovou nebo čokoládovou polevou.

Mouky jsem si namíchala dle zbylých zásob ve spíži a vyšlo to takto :

 

2 banány

1/2 hrnku oleje

špetička soli

pár lžic sladu, rýžového nebo jiného sirupu či medu - dávkujte opatrně, těsto bude sladké již od banánů

4-5 lžic kakaa ( nebo carobu )

hrst mandlí

1 a 3/4 hrnku celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky

1/4 hrnku rýžové mouky

1/4 hrnku jáhelné mouky

tolik vody, aby konzistence těsta byla jako na bábovku

špetička soli

 

Banány rozmačkáme úplně na jemnou kašičku vidličkou a spojíme s olejem, solí a sladidlem.

Potom přidáme mouky, jedlou sodu, kakao, postupně přiléváme vodu a nakonec vmícháme posekané mandle.

Mouřenína nalijeme na vymazaný a vysypaný plech či do formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě v závislosti na výšce těsta - já jsem pekla ve formě na biskupský chlebíček, takže těsto se peklo déle, než kdyby bylo na plechu - cca 1/2 h při 190°C.

Upečenost vyzkoušejte špejlí.

 

Mouřenína nechte pořádně vychladnout, docela se drobí, ale krájet jde velmi dobře.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář