Jdi na obsah Jdi na menu

Bezová bábovka

Bábovka vonící bezinkami, kdo by odolal?

 

Těsto, ze kterého běžně děláte bábovku, nebo se můžete inspirovat touto bábovkou,

 

Já jsem tentokrát čirokovou mouku neměla, tak jsem zkombinovala rýžovou, kukuřičnou a jáhlovou plus trochu bílé mouky.

Do těsta přidáme otrhaná kvítka ze 3 květenství bezinek anebo domácí bezinkovou šťávu - tolik, aby těsto bylo sladké. V tom případě pak už nedáváme jiné sladidlo.

Přibližně hrst mouky jsem nahradila kokosem, který mi k bezinkám intuitivně "jde" a přidala šťávu z poloviny velkého citronu, který mi k bezinkám také ladí.

Bábovka tak nebude přeslazená a bude chuťově "lehčí".

 

Část těsta jsem obarvila kakaem, prostě klasická mramorová....

Pečeme jako normální bábovku.

 

Líbí se vám tento recept? Tak sdílejte, bezinková sezóna ještě neskončila.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář