Jdi na obsah Jdi na menu

Bílá omáčka s tuřínem a žampiony

 

Houbovou omáčku můžete udělat i trochu jinak....

 

1 velká cibule

1 tuřín

1/4 hlávky středního bílého zelí

1 petržel

2 stroužky česneku

1 l  domácího zeleninového vývaru nebo vody

špetka mletého kmínu

2 bobkové listy, 2-3 kuličky nového koření

olej, sůl

pár lžic rostlinné smetany nebo sušeného rostlinného mléka

6 žampionů

případně umeocet a citronová šťáva pro nakyslejší omáčku

 

 

Pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme a přidáme k ní na kolečka nakrájenou petržel a tuřín na kostičky.

Chvíli restujeme, pak přidáme na nudličky pokrájené zelí, česnek a mletý kmín, necháme zavonět a zalijeme vývarem.

Vaříme do měkka, poté vybereme nové koření a bobkový list a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem.

Nyní do rozmixované omáčky přidáme na kousky nakrájené žampiony. Pokud je nejdřív rychle osmahneme na troše oleje a pak teprve přidáme do omáčky, chuť bude ještě lepší.

Omáčku s žampiony ještě povaříme cca 10 - 15 minut, v závislosti na tom, zda jsme je před tím restovali nebo ne.

Po uvaření a odstavení z plotny vmícháme do omáčky smetanu či sušené mléko a pořádně promícháme.

Pokud máte raději nakyslé omáčky, dochuťte umeoctem a citronovou šťávou.

 

Tato omáčka byla moc dobrá s obilím ale i s kukuřičnými těstovinami.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář