Jdi na obsah Jdi na menu

Borůvkový koláč bez cukru

Nedá mi spát borůvkový koláč. Miluju ho, ale chtěla bych ho udělat zdravě, bez bílé mouky a cukru.

Nápad je tu, je vyzkoušen, upečen, sněden.

V noci se mi o něm zdá....chutnal a voněl po medu, i když med v něm vůbec nebyl. Jak tedy na to ?

Klasický recept na mramorovanou bábovku jsem lehce pozměnila :

 

2 vejce

150 g ječného sladu

250 g mouky špaldové, nebo 1/3 špaldová, 1/3 kukuřičná a 1/3 jáhlová

100 ml oleje, trochu vody, špetka soli, půl kypřícího prášku.

Vše smícháme dohromady, konzistence jako na bábovku. Naljeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe borůvkama a posypeme drobenkou, kterou uděláme z kousku másla a špaldové mouky a po upečení koláč "pocukrujeme" sušeným sladem. Pokud nechceme použít sušený slad, můžeme borůvky na koláči polít trochou např. rýžového sirupu a pak zasypat drobenkou.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář