Jdi na obsah Jdi na menu

Buchta s carobovou polevou

400 g nastrouhané dýně

200 g nastrouhaných jablek

2 lžíce sladu

200 ml oleje

1 kypřící prášek

1/2 sáčku přírodní koncentrované šťávy Clubíno

400 g  ječné mouky

200 ml vody

1/2 lžičky skořice

100 g rozinek ( nebo sušených švestek )

hrst ořechů

špetka soli

 

Dýni a jablka smícháme se sladem, olejem a Clubínem, důkladně promícháme a necháme stát.

Zatím si navážíme mouku, rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme chvilku nabobtnat. Potom vodu slijeme a rozinky propláchneme na sítku pod tekoucí vodou.

Ořechy nalámeme na kousky.

Mezitím nám jablíčka s dýní pustila trochu šťávy a nyní k nim můžeme přidat ostatní ingredience.

Ořechy a rozinky dáváme až na konec, po vymíchání těsta.

Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C 15 - 20 minut.

Po vychladnutí poléváme carobovou polevou a můžeme třeba posypat mandlovými lupínky.

 

TIP : Pokud chcete použít sušené švestky, také je spařte a pak propláchněte a potom nakrájejte na kousky.

 

 

CAROBOVÁ POLEVA

2 lžíce kokosového tuku ( možno nahradit olejem )

2 lžíce sladu

2 lžíce carobu

4 lžíce vanilkového pudinkového prášku

150 ml vody

 

V hrnku smícháme vodu s carobovým a pudinkovým práškem.

Do nerezového kastrůlku dáme tuk, zahřejeme a přidáme k němu slad. Pozor, snadno se spálí, takže musíme míchat a směs nechat jen trochu zpěnit -  od krajů se budou  dělat bubliny a barva začne světlat.

Přilijeme rozmíchaný pudinkový a carobový prášek a za stálého míchání 1 minutu povaříme.

Konzistence polevy by měla být jako pudink.

Vypneme a ještě horkou jí poléváme buchtu.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář