Jdi na obsah Jdi na menu

Bulgurový salát se zeleninou

2 mrkve

1 petržel

1/2 brokolice bez stonku

hrnek a půl uvařeného bulguru

sůl, Sojolka nebo Tofunéza

lžička lněného oleje

 

Očištěnou zeleninu napaříme. Až bude měkká, nakrájíme ji na malé kousky a smícháme s uvařeným bulgurem.

Vmícháme lněný olej a necelý kelímek Sojolky.

Můžeme dochutit solí nebo umeoctem.

 

TIP : Místo bulguru se dá použít kuskus.

         Varianta pro toho, komu nechutná salát se Sojolkou - místo ní osmažíme velkou cibuli a na ní pak pokrájené houby ( např. hlívu nebo žampiony ) a zeleninu. Pak už jen smícháme s bulgurem.

        Můžeme přidat i nějaké bylinky, mletý kmín, kurkumu apod.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář