Jdi na obsah Jdi na menu

Černá čočka s pórkem a paprikou

S presovaným salátem to je mňamka.

 

3 cibule

1 červená paprika

1/2 pórku ( zelená část )

1/2 hrnku uvařené černé čočky Belugy

olej, sůl

 

Pokrájenou cibuli necháme osmahnout na rozpáleném oleji, osolíme a až získá cibule světle zlatou barvu, přidáme pokrájenou papriku a pórek. 

Necháme chvilku restovat, aby zelenina změkla.

Pak smícháme s uvařenou čočkou a podáváme.

 

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila neloupanou rýži vařenou dohromady s bílou quinoou.

Talíř doplnilo kvašené zelí, napařená brokolice a presovaný salát.

 

PRESOVANÝ SALÁT

 

1 mrkev

1/4 střední hlávky bílého zelí

sůl

2 - 3 lžíce rostlinné majonézy

 

Mrkev nastrouháme najemno a zelí pokrájíme na tenké nudličky. Dáme do mísy.

Lehce osolíme a rukama hodně promačkáme.

Upěchujeme a nejlépe zatížíme o něco menší mísou naplněnou vodou.

Zelenina postupně pustí šťávu, většinou po čtvrt až půl hodině.

Potom ji smícháme s majonézou.

Já jsem nezatížila ničím, jen jsem zeleninu " udusala " v míse pěstí a po čtvrt hodině pustila šťávu i tak.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář