Jdi na obsah Jdi na menu

Česneková omáčka

Do této omáčky můžete přidat i cuketu.

 

2 cibule

2 hrnky bílého hlávkového zelí

3 petržele

4 stroužky česneku

1 l zeleninového vývaru nebo vody

sůl, olej, půl lžičky mletého kmínu, libeček ( není nutný ), umeocet

kukuřičný škrob na zahuštění

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, osolíme a přidáme na kousky nakrájenou petržel. Chvíli restujeme, pak přidáme na nudličky pokrájené zelí, kmín a podlijeme vývarem.

Pár minut před koncem varu přidáme česnek.

Nyní rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem a pokud máme rádi libeček, rozemneme ho mezi prsty do omáčky.

Jestliže vyšla omáčka řídká, zahustíme ji kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.

Dle chuti dochutíme umeoctem.

 

K omáčce jsme tentokrát měli rýžové knedlíky s kurkumou, napařené kapustičky a mrkev a kvašenou řepu.

                        

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář