Jdi na obsah Jdi na menu

Chlebové koule

Kváskový chleba nemusíme jen mazat pomazánkami, můžeme z něj vytvořit i tyto barevné koule.

 

Pokud je chlebík mokřejší, jde to snadno.

Okrájím kůrky a měkkou část chlebu vydrolím do mísy. Zakápnu trochou oleje, stačí pár kapek, pokud vám koule nebudou držet pohromadě, vždycky můžete olej přidat.  A teď už záleží na vaší fantazii.

Já jsem k chlebu nastrouhala trochu mrkve, kdybych měla uzené tofu, určitě bych ho taky přidala.

Použít můžete i nastrouhaný tempeh, nějakou jinou zeleninu, jde jen o to, aby byla na co nejdrobnější mini pidi kousínky ( nejlépe opravdu nastrouhat na jemno ), aby všechno drželo pohromadě.

Určitě by byly dobré i s česnekem nebo nějakými bylinkami.

Dle chuti  přisolíme anebo zakápneme umeoctem či sójovkou.

Hmotu pak lehce navlhčenýma rukama umačkávám - vezmu kousek a snažím se uplácat koule.

Nakonec je obalím - na fotce jsou ve lněném semínku, mleté červené paprice a pažitce.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář