Jdi na obsah Jdi na menu

Cizrnová pomazánka

1 hrnek uvařené cizrny

1 velká cibule

1 střední mrkev

1/2 střední petržele

1 dcl zeleninového vývaru

olej, sůl, umeocet, tymián či majoránka nebo libeček,  popř. Shoyu nebo Tamari

 

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova, osolíme a přidáme na jemno nastrouhanou petržel.

Ještě chvilku smažíme, přisypeme bylinky a zalijeme vývarem. Necháme vývar vyvařit a pak rozmixujeme s cizrnou - někdy je nutné přidat trochu vody zbylé z vaření cizrny, ale přidávejte po lžičkách, ať nemáte pomazánku moc řídkou.

Mrkev nastrouháme na jemno a vmícháme do pomazánky.

Dochutíme umeoctem popř. ještě  Shoyu.

 

TIP : Místo petržele můžete použít hrstičku nastrouhané dýně.

         

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář