Jdi na obsah Jdi na menu

Čočka na paprice

26. 3. 2018

 

Kdyby byla v omáčce rostlinná smetana, připomínala by mi ještě víc kuře na paprice.

 

2 cibule

3 mrkve

4-5 lžic uvařené velkozrnné ( hnědé ) čočky

1/2 lžičky mletého kmínu

2 lžíce sladké mleté papriky

 olej, sůl

cca 1/2 l zeleninového vývaru

umeocet

 

Pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev.

Smažíme ještě pár minut, přidáme koření, necháme ho zavonět a vše zalijeme vývarem.

Když je mrkev měkká, přidáme předem uvařenou čočku a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.

Kdo chce, může si pak do omáčky přidat i čočku vcelku, tak bude mít omáčka zase jinou strukturu.

Ochutíme umeoctem a podáváme s jakoukoliv přílohou - rýže, placky, kukuřičné těstoviny, kuskus, bulgur nebo polentovým či jáhlovým knedlíkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář