Jdi na obsah Jdi na menu

Čočková polévka s vůní Indie

Tahle polévka je tak trochu inspirovaná indickými jídly. Voňavá, lehce pálivá, chutnající po zázvoru....

 

1 cibule

1/2 pórku

1 mrkev

hrst na kostičky pokrájené dýně hokkaido

1,5 hrnku uvařené čočky ( měla jsem zrovna hnědou a červenou )

šťáva z čerstvého zázvoru

2 - 3 stroužky česneku

1/2 lžičky kari koření 

větší špetka kurkumy a mletého koriandru

olej, sůl

umeocet

cca 1 l domácího zeleninového vývaru

 

Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme ji na rozpáleném oleji, osolíme a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

Chvilku smažíme a přihodíme dýni.

Zasypeme kořením, necháme zavonět a zalijeme vývarem.

Až začne dýně měknout, přidáme na kolečka nakrájený pórek a prolisovaný česnek.

Provaříme už jen cca 2 minutky a těsně před vypnutím do polévky dáme i uvařenou čočku.

Ochutíme zázvorovou šťávou - malý kousek zázvoru oloupeme, nastrouháme a rukou sevřenou v pěst vymačkáme.

Můžeme přidat i umeocet podle chuti.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář