Jdi na obsah Jdi na menu

Cuketová polévka

Cukety nakrájíme na kolečka, vhodíme do hrnce, osolíme a zalijeme horkou vodou nebo ještě lépe, domácím zeleninovým vývarem. Tolik, aby cukety nebyly úplně ponořené. 

Až cuketa změkne, rozmixujeme ji dohladka tyčovým mixérem.

Pokud máme cukety z vlastní zahrádky, nemusíme je loupat, ve slupce je spoustu vitamínů.

Začátečníkům a konvenčním jedlíkům doporučuji polévku vylepšit tím, že nejdřív orestují na troše oleje cibuli a pak teprve přihodí cuketu.....protože ještě nemají pročištěné chuťové buňky, mohla by jim polévka připadat fádní.

Nám moc chutná, dělám ji v horkách skoro obden, osvěží a netlačí nás po ní žaludek.smiley

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář