Jdi na obsah Jdi na menu

Cuketové matjesy

6. 9. 2017

Cuketa jako slaná chuťovka.

1 menší cuketa

1/4 lžičky soli

5 kuliček nového koření

1 cibule

lžíce oleje

2 bobkové listy

 

Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemné plátky. Cibuli pokrájíme na tenká půlkolečka nebo kolečka a v míse smícháme s cuketou, solí, olejem a kořením. 

Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat trochu pepře.

Směs uložíme do lednice a necháme 3 dny marinovat. Poté ochutnáme a pokud se nám zdá dílo hotové, můžeme se na to vrhnout. Cibule je pěkně křupavá a cuketa měkká a vláčná.

Tuhle dobrůtku si můžete vychutnat s pečivem k pivu, nebo na obložení pizzy a nebo jen tak samotnou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář