Jdi na obsah Jdi na menu

Domácí pizza

Domácí pizza vyjde levněji, máte přehled o surovinách a uděláte si přesně takovou, jaká vám chutná.

 

300 g špaldové nebo celozrnné pšeničné mouky

3 lžíce oleje

1/2 kypřícího prášku

1/2 lžičky soli

1/2 najemno nastrouhané mrkve 

tolik vody, abychom vypracovali těsto, které se snadno rozválet

 

Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále ho vyválíme do tloušťky cca 1/2 - 1 cm a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Těsto můžeme válet i rovnou na plechu, je možno i přes potravinářskou folii, pak ho nemusíme sypat moukou.

Potírat ho můžeme buď kečupem bez chemických přísad, nebo "kečupem" vyrobeným z mrkve a řepy.

 

NÁPLŃ

 

pár žampionů

1 rajče

1 cibule

hrst pokrájených brokolicových růžiček

oblíbené koření na pizzu

 

Pokrájenou cibuli dáme osmažit na olej a přidáme oloupané a na kousky pokrájené žampiony.

Osolíme, přidáme brokolici a po chvilce vypneme.

Rajče nakrájíme na kousky nebo tenké plátky.

Vše naklademe na potřené těsto, lehce posypeme oblíbeným kořením a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C.

 

Pizza je hotová, když má nazlátlé okraje.

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Domácí pizza

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář