Kokosové kostky
Pokud nemáte tolik mandlí, vždycky můžete část nahradit slunečnicovými semínky.
KORPUS : 200 g mandlí
100 g rozinek
50 g kokosu
20 g nepražených kakaových bobů ( nebo kakaa )
malá špetka soli.
KRÉM : 60 g kokosového tuku
100 g mandlí
3 lžíce sirupu ( rýžový, aj...ne datlový, ten by nám to obarvil )
50 g kokosu
POLEVA : 40 g kakaa
120 g kokosového tuku
1/4 hrníčku sirupu
cca 50 g semínek nebo mandlí
Suroviny na korpus rozmixujeme ne úplně dohladka a vzniklou krustu prsty namačkáme do menšího pekáčku či formy, lehce vymazané olejem.
Dáme do lednice na hodinku zatuhnout a pak přidáme krém, který vznikne nejprve rozmixováním mandlí na prach a pak smícháním s ostatními ingrediencemi.
Nakonec rozmixujeme semínka, smícháme s kakaem, máslem a sirupem a vzniklou polevu rozetřeme na dezert. Můžeme zdobit např. kousky sušených meruněk nebo hoblinkami kokosu.
Dáme vychladit a po zatuhnutí krájíme na kostky.
Marta - Ňam