Jdi na obsah Jdi na menu

Pudinkový dortík

Tenhle dortík možná znáte, každý ho nazývá jinak a každý ho dělá trochu jinak. Každopádně základ zůstává stejný a lehký, osvěžující dortík je na léto jak stvořený.

 

1 kg jablek

1,5 vanilkového pudinku

mini špetička soli

2-3 hřebíčky ( koření )

rýžový sirup nebo med

na ozdobu oslazený tvaroh nebo rýžová šlehačka 

 

Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky nebo nakrájíme na malé kousky.

Malinko osolíme - sůl z nich vytáhne sladkost a nebudeme muset tolik doslazovat.

Přidáme k nim hřebíčky a s trochou vody dusíme pod pokličkou doměkka. Pak hřebíčky vyjmeme a jablka trochu mixneme tyčovým mixérem.

Ne úplně na kaši, je lepší nechat trochu kousky.

V 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek a přidáme ho k jablkům. Za stálého míchání vaříme 1 minutu. (podle druhu pudinku )

Pokud se nám směs zdá málo sladká, přisladíme.

Hustota by měla být přibližně jako u klasického pudinku, podle potřeby přidáváme postupně vodu.

Formu na dort nebo mísu vyložíme potravinářskou folií a dno poklademe piškotama.

Uvařená jablka nalijeme do formy na piškoty a necháme vychladnout.

Poté vložíme do lednice a necháme tak hodinku zatuhnout.

Po ztuhnutí dortík vyklopíme na talíř a ozdobíme tvarohem nebo rýžovou šlehačkou a ovocem.

 

TIPY : Při vaření jablek k nim můžeme přidat rozinky, plody goji nebo brusinky.

           Pokud chcete dortík bezlepkový, použijte bezlepkové piškoty.

           Je možné udělat i dvě barevné vrstvy - polovinu jablek uvaříme s vanilkovým pudinkem a druhou polovinu třeba s malinovým nebo čokoládovým.

           Dortík můžeme ozdobit i nastrouhanou vysokoprocentní čokoládou nebo kakaovými boby.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář