Jdi na obsah Jdi na menu

Dušená mrkev s čočkou

26. 10. 2017

2 velké cibule

8 malých mrkví ( nebo 5 velkých )

6 vrchovatých lžic uvařené hnědé čočky

mletý kmín, špetka muškátového oříšku, sůl, olej

300 ml zeleninového vývaru

kukuřičný škrob na zahuštění

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přihodíme na kolečka nakrájenou mrkev, osolíme a cca 5 minut restujeme, aby se nám mrkev pěkně opekla.

Potom směs okořeníme kmínem a muškátovým oříškem, zalijeme  polovinou vývaru  a pod pokličkou dusíme.

Až se vývar zredukuje přibližně na polovinu, dolijeme zbylým vývarem a dusíme dál, dokud není mrkev měkká ( ale nerozvařená ).

Zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve studené vodě a ještě 1 minutu povaříme a máme hotovo.

Do mrkve nyní vmícháme uvařenou čočku a podáváme.

 

My měli jako přílohu rýži posypanou slunečnicovým a zlatým lněným semínkem. K tomu ledový salát a kopeček kvašené zeleniny.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář