Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňová mňamka

1 velká cibule

200 g dýně Hokkaido

půlka menší řepy

4 růžičkové kapustičky

půlka cukety

olej, sůl

1/2 l zeleninového vývaru

provensálské bylinky, kurkuma, mletý koriandr

2 stroužky česneku

 půl lžičky nastrouhaného zázvoru

půl hrnku červené čočky

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji a hned osolíme. Přidáme na kostičky nakrájenou řepu a dýni, chvilku smažíme.

Zasypeme kořením a bylinkami, přidáme zázvor a prolisovaný česnek a necháme zavonět .

Dále přidáme rozkrojené kapustičky, propláchnutou čočku, zalijeme vývarem a pod poličkou dusíme.

Chvilku před koncem, až se nám řepa bude zdát skoro měkká, dáme do hrnce ještě pokrájenou cuketu.

Hlídáme, aby cuketa změkla, ale nebyla jako bláto.

Jídlo je možné ještě dochutit umeoctem .

 

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila polentu nakrájenou na kousky. Můžete si ji i opéct.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář