Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňové karbanátky s červenou čočkou

2 cibule

hrnek uvařené červené čočky

hrnek nastrouhané dýně

3 lžíce chia semínek + 100 ml vody

2 stroužky česneku

1 lžička tymiánu

olej, sůl, sójová omáčka Shoyu nebo tamari

cca 6 lžic kukuřičné mouky

 

 

Chia semínka namočíme do 100 ml vody a necháme nabobtnat.

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, osolíme a přidáme nastrouhanou dýni.

Společně pár minut smažíme, cibulka by měla být zlatavá.

Potom smícháme s uvařenou čočkou, semínky a ostatními ingrediencemi.

Zahustíme kukuřičnou moukou, konzistence karbanátků by měla být taková, aby se nerozpadaly, ale také aby nebyly moc tuhé.

Pekla jsem je v troubě, ale chutnější jsou rozhodně smažené. Naštěstí to prošlo, hlavně ten nejmenší si pořád chodil přidat.

 

Karbanátky můžete jíst samotné se zeleninou, nebo s pečivem, nebo jimi doplníte svůj kompletní talíř - kde zastoupí složku "luštěniny".

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář