Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňové knedlíky

Dýněmi už jsem skoro zavalená a tak je cpu kam mě napadne. A tak mě napadly dýňové knedlíky.

Zdravé knedlíky jsou obvykle chuťově celkem nevýrazné, ale právě tohle dýně a cibulka lehce změnily.

 

3 hrsti předem uvařené rýže s jáhlami cca půl na půl

hrst na hrubo nastrouhané dýně

1 cibule

2 - 3 lžíce pohankové mouky

sůl, olej

 

Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji lehce do zlatova, pak přidáme dýni, osolíme a  ještě minutku smažíme.

Zalijeme 100 ml vody a necháme ji postupně vyvařit - dýně nebude úplně syrová.

Pokud máme obiloviny vychladlé, malinko je pokropíme horkou vodou. Smícháme s dýní na cibulce a zahustíme pohankovou moukou.

Můžete potřebovat o něco méně nebo více mouky než je uvedeno, konzistence knedlíků je tužší ale ne úplně tvrdá.

Knedlíky zaváříme do vroucí osolené vody a mírným varem necháme vařit podle velikosti několik minut - ty naše jsem vařila 8 minut.

Vyndáváme děrovanou naběračkou aby okapaly a šup s nimi na talíř nebo pekáček - aby nebyly na sobě ale vedle sebe.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář