Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňový guláš s fazolemi a houbami

1 velkou cibuli

3 střední mrkve

cca 300 g dýně Hokaido

2 hrnky hub

hrnek uvařených azuki fazolí ( můžou být i jiné)

olej, sůl, umeocet, případně rostlinná smetana, mletý kmín, majoránka, libeček, lžíce červené sladké papriky

kukuřičný škrob nebo rýžová, pohanková či jáhlová mouka na zahuštění

3 dcl horkého zelenin. vývaru nebo vody

 

Cibuli pokrájíme na kostičky a orestujeme do zlatova na oleji. Přihodíme na kousky nakrájenou mrkev a dýni a ještě chvilku orestujeme. Osolíme a přidáme dle chuti mletý kmín a papriku. Po chvilce zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme pokrájené houby a dusíme do měkka.

Chvilku před vypnutím přidáme fazole, libeček, zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, nebo zaprášíme moukou a pár minut ještě provaříme. Můžeme přidat majoránku, ale tu jen na poslední půlminutku. Po vypnutí dochutíme umeoctem.

Kdo chce, může dát i česnek nebo šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, případně trochu rostlinné smetany.

Podávala jsem s kukuřičnými těstovinami, napařenou a kvašenou zeleninou. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář