Jdi na obsah Jdi na menu

Fazole azuki nadivoko

Azuki se zeleninou a divokým kořením doplněné řepou a dýní, jako příloha byla pšenice dvouzrnka smíchaná s malým zbytkem rýže od včera.

 

3 cibule

4 střední mrkve

1 větší petržel

1 1/2 hrnku bílého zelí

3 bobkové listy

6 kuliček nového koření

tymián ( nemusí být )

mletý kmín

2 stroužky česneku

olej, sůl

1/2 l zeleninového vývaru

1 1/2 velké naběračky uvařených fazolí azuki

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, osolíme a přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev i petržel.

Chvilku opékáme a přidáme na nudličky nakrájené zelí.

Nyní přijde na řadu koření, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

Ještě před přidáním fazolí vyndáme z hrnce kuličky nového koření, pak by se nám špatně hledaly a rozkousnuté nejsou nic moc.

Když je zelí měkké, přidáme prolisovaný česnek a azuki.

Můžeme i trochu zahustit, pokud máme hodně tekutiny - např. čirokovou moukou

Necháme 2 minuty provařit a vypneme.

 

Na talíři je jídlo doplněné pečenou dýní - dýni nakrájenou na silnější kusy v míse smícháme se špetkou soli, lžící sójové omáčky a lžící oleje, dáme péct na plech vyložený pečícím papírem cca na 15 minut při 200°C.  Salát je uvařená červená řepa nastrouhaná nahrubo smíchaná s nastrouhaným křenem a zakápnutá umeoctem a citronem.

A samozřejmě je zde i kvašená zelenina - tentokrát vodní pickles - daikon a mrkev.

                                                              

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář