Jdi na obsah Jdi na menu

Fazolová pomazánka

1 velká cibule

hrnek uvařených bílých fazolí

trochu vývaru z fazolí nebo domácího zeleninového

sůl, olej

umeocet, popř. kvalitní sójová omáčka

zelená nať na posypání

 

Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova a osolíme. Přidáme fazole a cca 2 lžíce vývaru a společně prohřejeme.

Ve vyšší nádobě fazole s cibulkou rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou pomazánku.

Je-li pomazánka evidentně příliš hustá - špatně se mixujeme, přidáváme po lžících vývar. Opatrně, abychom neměli pomazánku naopak moc řídkou.

Dle chuti ochutíme umeoctem či sójovou omáčkou .

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář