Azuki s květákem a hlívou
2 cibule
1/2 květáku
1/2 hrnku uvařené hlívy
hrnek uvařených fazolí azuki
špetka mletého římského kmínu, saturejka, špetka mletého koriandru
olej, sůl
cca 1/2 l zeleninového vývaru nebo vody
umeocet
Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji a osolíme.
Až začne chytat lehce zlatavou barvu, přisypeme koření a necháme zavonět.
Pak hned přidáme květák rozebraný na malé růžičky a vše zalijeme vývarem nebo vodou.
Dusíme, dokud nebude květák měkký - ne rozvařený.
Ke konci vmícháme ke květáku předem uvařenou hlívu a azuki, necháme společně prohřát a vypneme.
Ochutíme umeoctem a můžeme podávat např. s rýží, polentou, kroupami ale i třeba s kukuřičnými či rýžovými těstovinami.
Talíř je doplněn salátem z vodnice a mrkve