Černá čočka s pórkem a paprikou
S presovaným salátem to je mňamka.
3 cibule
1 červená paprika
1/2 pórku ( zelená část )
1/2 hrnku uvařené černé čočky Belugy
olej, sůl
Pokrájenou cibuli necháme osmahnout na rozpáleném oleji, osolíme a až získá cibule světle zlatou barvu, přidáme pokrájenou papriku a pórek.
Necháme chvilku restovat, aby zelenina změkla.
Pak smícháme s uvařenou čočkou a podáváme.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila neloupanou rýži vařenou dohromady s bílou quinoou.
Talíř doplnilo kvašené zelí, napařená brokolice a presovaný salát.
PRESOVANÝ SALÁT
1 mrkev
1/4 střední hlávky bílého zelí
sůl
2 - 3 lžíce rostlinné majonézy
Mrkev nastrouháme najemno a zelí pokrájíme na tenké nudličky. Dáme do mísy.
Lehce osolíme a rukama hodně promačkáme.
Upěchujeme a nejlépe zatížíme o něco menší mísou naplněnou vodou.
Zelenina postupně pustí šťávu, většinou po čtvrt až půl hodině.
Potom ji smícháme s majonézou.
Já jsem nezatížila ničím, jen jsem zeleninu " udusala " v míse pěstí a po čtvrt hodině pustila šťávu i tak.