Dýňová mňamka
1 velká cibule
200 g dýně Hokkaido
půlka menší řepy
4 růžičkové kapustičky
půlka cukety
olej, sůl
1/2 l zeleninového vývaru
provensálské bylinky, kurkuma, mletý koriandr
2 stroužky česneku
půl lžičky nastrouhaného zázvoru
půl hrnku červené čočky
Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji a hned osolíme. Přidáme na kostičky nakrájenou řepu a dýni, chvilku smažíme.
Zasypeme kořením a bylinkami, přidáme zázvor a prolisovaný česnek a necháme zavonět .
Dále přidáme rozkrojené kapustičky, propláchnutou čočku, zalijeme vývarem a pod poličkou dusíme.
Chvilku před koncem, až se nám řepa bude zdát skoro měkká, dáme do hrnce ještě pokrájenou cuketu.
Hlídáme, aby cuketa změkla, ale nebyla jako bláto.
Jídlo je možné ještě dochutit umeoctem .
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila polentu nakrájenou na kousky. Můžete si ji i opéct.