Kapusta s černou čočkou
Černá čočka Beluga nikdy nezklame. Má tak trochu masovou chuť a chutná i dětem.
4 cibule
2 mrkve
1/4 kapusty
hrnek uvařené černé čočky
olej, sůl
mletý kmín
1/4 l zeleninového vývaru nebo vody
Na oleji smažíme pokrájenou cibuli, osolíme a přidáme pokrájenou kapustu i trochu kmínu.
Zalijeme horkým vývarem nebo vodou a dusíme.
Po částečném změknutí kapusty přidáme do hrnce nahrubo nastrouhanou mrkev a podusíme doměkka.
Poté smícháme s uvařenou čočkou a doplníme obiloviny jako přílohu.
Náš talíř obsahuje jako přílohu krupky smíchané s pšenicí dvouzrnkou.
Mimo to je jídlo ještě doplněné pečenou dýní, řepou a pečenými stroužky česneku, kvašeným zelím a orestovanými vlašskými ořechy. Vše, co je pečené, je předem potřené směsí sójové omáčky s olejem a mírně posolené - i ořechy.