Kari zelenina s kokosovým mlékem
Kari koření se krásně snoubí s kokosovým mlékem a pikantní řepný salát s křenem jídlo skvěle doplňuje.
4 cibule
2 velké mrkve
1 petržel
6 růžičkových kapustiček
půl lžičky kari koření, špetka kurkumy, provensálské bylinky či tymián
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
hrst červené čočky
olej, sůl
150 ml kokosového mléka
kukuřičný škrob na zahuštění
cca 1/2 l zeleninového vývaru nebo vody
Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a petržel a osolíme.
Chvilku smažíme, pak přidáme nakrájené kapustičky, posypeme kořením a česnekem a necháme zavonět.
Nakonec vše doplníme propláchnutou čočkou a zalijeme vývarem nebo vodou.
Pod pokličkou dusíme doměkka.
Nakonec zeleninu zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, přilijeme kokosové mléko a minutu ještě provaříme.
Po odstavení můžeme ještě dochutit čerstvou zázvorovou šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru.
Jako přílohu jsme tentokrát měli malé krupky.
Jídlo na talíři je doplněné řepným salátem, picklovaným květákem a posypané pórkem a semínky.