Jdi na obsah Jdi na menu

Květák se žampiony a kadeřávkem

Z jednoho jídla 2 varianty - skvělé řešení, když spěcháte.

 

2 cibule

1 květák

pár listů kadeřávku

6 žampionů

tymián

olej, sůl

 

Očištěný květák rozebraný na růžičky uvaříme v osolené vodě - téměř doměkka. Pak ho z vody vyndáme a necháme okapat.

Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji a osolíme.

Přidáme oloupané a na kousky nakrájené žampiony a chvilku opékáme.

Nakonec přidáme kadeřávek, zbavený žebra a nakrájený, a okořeníme tymiánem.

Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, v případě potřeby trochu podlijeme.

Tekutinu necháme vysmahnout, pak směs smícháme s růžičkami květáku.

 

Jako přílohu jsem zvolila kukuřičnou polentu, část jsem uvařila ve větším množství vody, takže jsme měli polentovou kaši.

 

Druhou část jsem vařila podle návodu, do pekáčku jsem nalila trochu této polenty, pak pokladla květákovou směsí a opět polila polentou.

Po vychladnutí a ztuhnutí bylo možné polentu krájet..

Jen jsme pokrájené "řezy" doplnili čerstvou a kvašenou zeleninou a večeře byla hotová.

 

Pokud se vám recept líbil, můžete ho sdílet.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář