Rizoto s quinoou a řebříčkem
2 cibule
3 mrkve
2 kapie
1/4 pórku ( zelená část )
hrst zelených fazolek
hrst kukuřice
1 dcl zeleninového vývaru nebo vody
1 a 1/2 hrnku uvařené rýže
1 a 1/2 hrnku uvařené bílé quinoi
hrst listů řebříčku
olej, sůl
Pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme na kousky nakrájenou mrkev a osolíme.
Chvíli restujeme, pak přidáme fazolky, kukuřici, pórek a kapie pokrájené na nudličky.
Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Všechnu tekutinu necháme vyvařit.
Pak smícháme s uvařenou rýží a quinoou a nadrobno pokrájeným řebříčkem a podáváme třeba s tímto rychlým salátem :
Salát s pampeliškou
1 salátová okurka
2 - 3 rajčata
hrst mladých pampeliškových listů
2 - 3 listy bršlice
umeocet
Okurku nakrájíme na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na kousky, přidáme posekané listy a ochutíme umeoctem.
Můžeme posypat semínky.
Rizoto dozdobíme jedlými květy, např. sedmikráskami, které teď hojně kvetou.