Jdi na obsah Jdi na menu

Sójová čína

Sójové maso skutečně není žádný vrchol zdravé výživy, nicméně jednou za půl roku vám určitě neuškodí.

Je také třeba občas si jídelníček zpestřit...

 

Sójové maso nejlépe nudličky ( 1 balení )                                                      

domácí zeleninový vývar

sůl, bylinky, kari, mletý kmín.....

 

2 cibule

hrnek pokrájeného hlávkového zelí ( bílého )                                              p9040218.jpg

1/4 pórku ( zelená část )

1 mrkev

kousek petržele

5 žampionů

olej, sůl, trochu kari, mletého koriandru, nebo přímo koření na čínu bez glutamátu

kukuřičný škrob

 

Nejprve zahřejeme v hrnci vývar, který osolíme a ochutíme.

Vsypeme do něj sójové nudličky a podle návodu cca 15 min vaříme.

Po uvaření a vychladnutí přebytečnou tekutinu vyždímáme z masa rukou a maso polijeme cca lžící oleje, osolíme a posypeme kořením. Promneme rukama a necháme nejlépe pár hodin marinovat v lednici.

 

Cibuli pokrájíme na nudličky a orestujeme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a oloupané a pokrájené žampiony, chvilku společně restujeme. 

Pak přidáme pokrájené zelí a sójové maso, podlijeme mírně vývarem a pod pokličkou pár minut dusíme do částečného změknutí zelí.

Ke konci už jen dáme lehce povařit pórek a směs zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě.

 

Podáváme s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

 

TIP : Se zeleninou můžete samozřejmě experimentovat, dobrá by byla i červená paprika, kukuřice, zelené fazolky či místo žampionů hlíva.....

 

Pro inspiraci sdílejte se svými přáteli.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář