Sójová čína
Sójové maso skutečně není žádný vrchol zdravé výživy, nicméně jednou za půl roku vám určitě neuškodí.
Je také třeba občas si jídelníček zpestřit...
Sójové maso nejlépe nudličky ( 1 balení )
domácí zeleninový vývar
sůl, bylinky, kari, mletý kmín.....
2 cibule
hrnek pokrájeného hlávkového zelí ( bílého )
1/4 pórku ( zelená část )
1 mrkev
kousek petržele
5 žampionů
olej, sůl, trochu kari, mletého koriandru, nebo přímo koření na čínu bez glutamátu
kukuřičný škrob
Nejprve zahřejeme v hrnci vývar, který osolíme a ochutíme.
Vsypeme do něj sójové nudličky a podle návodu cca 15 min vaříme.
Po uvaření a vychladnutí přebytečnou tekutinu vyždímáme z masa rukou a maso polijeme cca lžící oleje, osolíme a posypeme kořením. Promneme rukama a necháme nejlépe pár hodin marinovat v lednici.
Cibuli pokrájíme na nudličky a orestujeme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a oloupané a pokrájené žampiony, chvilku společně restujeme.
Pak přidáme pokrájené zelí a sójové maso, podlijeme mírně vývarem a pod pokličkou pár minut dusíme do částečného změknutí zelí.
Ke konci už jen dáme lehce povařit pórek a směs zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě.
Podáváme s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.
TIP : Se zeleninou můžete samozřejmě experimentovat, dobrá by byla i červená paprika, kukuřice, zelené fazolky či místo žampionů hlíva.....
Pro inspiraci sdílejte se svými přáteli.