Zahradní špenát
Špenát jsme nevyseli, ale když jsem obešla zahradu, byla jsem spokojená - špenát bude !
Nafotila jsem všechny "zelenáče", abyste měli představu, kolik čeho dát.
2 větší cibule
kopřivy
listy z ředkviček
listy bršlice
listy červené řepy ( špenát je dobrý i bez nich, pokud nepěstujete řepu )
olej, sůl
2 stroužky česneku
kukuřičný škrob na zahuštění
Dáme osmahnout pokrájenou cibuli na rozpálený olej a osolíme.
Necháme ji zesklovatět a přidáme kopřivy spařené horkou vodou a posekané. Nyní už jsou kopřivy velké, mají tuhé stonky, tak dávám jen listy.
Dál přidáme pokrájené ostatní zelené listy a česnek nakrájený na plátky a podlijeme trochou vody.
Pár minut dusíme pod pokličkou, potom zahustíme přibližně lžící kukuřičného škrobu rozmíchaného v cca 50 ml vody a ještě minutku necháme provařit.
Špenát je výborný k rybě, pečeným bramborům apod, ale měli jsme ho i k rizotu .
Nepřežeňte to s bršlicí - je kořeněnější a s ředkvičkovými listy - jsou ostřejší, štiplavé.
Pokud se vám tenhle zelený recept líbil, sdílejte ho, prosím.