Jdi na obsah Jdi na menu

Hlíva v kapustičkách

25. 9. 2017

Růžičková kapusta je skvělá zelenina, ale jen málokdo z ní dokáže vymyslet něco jiného než polévku nebo přílohu k masu.

Dneska jsem dostala nápad, co s ní. 

POTŘEBUJEME :

 

1 cibuli 

3 mrkve

1 petržel

cca 10 kapustiček

kousek hlívy ústřičné

olej, sůl, kurkuma, mletý kmín, mletý koriandr

kuzu nebo kukuřičný škrob

 

Pokrájenou cibuli zesklovatíme na rozpáleném oleji, osolíme a vhodíme na kousky pokrájenou mrkev a nahrubo nastrouhanou petržel. Až pustí mrkev barvu, přidáme trošku mletého kmínu, koriandru a kurkumy a rychle orestujeme. Očištěné a přepůlené kapustičky a na větší kousky nakrájenou hlívu  přidáme do pánve a přilijeme trochu horké vody nebo vývaru.

Pod pokličkou dusíme doměkka. Ochutnáme, zelenina by měla být dostatečně uvařená,ale ne rozměklá.

V průběhu varu se snažíme pokrm příliš nemíchat, abychom z něj nevytvořili kaši.

Ke konci varu si rozmícháme v hrnku cca lžičku kuzu v maličkém množství studené vody ( nebo škrob ), a zahustíme jím zeleninu. 

Po vypnutí můžeme ještě dochutit umeoctem.

Podáváme s uvařenou obilovinou, třeba rýží a pokud chcete mít kompletní talíř, předem si namočte a uvařte např. fazole azuki, které budou v pokrmu i pěkně barevně vypadat.

Na talíř si přidáme kvašenou a čerstvou zeleninu a posypeme zelenou natí a semínky.

Co vaříte z kapustiček vy?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář