Jdi na obsah Jdi na menu

Houbovník s uzeným tofu

12. 10. 2017

Trochu jsem pozměnila klasického " Kubu"......

 

2 hrnky uvařených malých krupek

cca hrnek pokrájených   hub

2 cibule

4 stroužky česneku

půlka uzeného tofu

sůl, trošku tymiánu nebo majoránky, olej, 2 lžíce Shoyu

 

Houby podusíme a mezitím osmahneme na oleji cibule nakrájené na kostičky do zlatava.

Cibulky osolíme a ke konci k nim přidáme najemno nastrouhané nebo na malé kostičky nakrájené tofu - podle toho, zda máte raději tofu "zamaskované" nebo naopak chcete, aby bylo v jídle poznat.

Tofu s cibulkami ještě chviličku osmahneme, až začne vonět, přidáme tymián, prolisovaný česnek, Shoyu a vmícháme do krupek.

Pořádně promícháme, ochutnáme, jestli je houbovník dost slaný  a nandáme do pekáče.

 

Přiklopíme druhým pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut.

 

TIP: K houbovníku se hodí kvašené zelí nebo rajčatový či okurkový salát.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jana - MŇAM

6. 3. 2018 12:12

Díky za úžasné recepty:-))

Jana - Re: MŇAM

6. 3. 2018 17:01

Jani děkuji za pochvalu a přeji příjemné vaření :-)