Jdi na obsah Jdi na menu

Jahody s rýžovou šlehačkou

Lehká a chutná domácí šlehačka .Pokud přidáte rostlinný tuk, bude i nemléčná.

 

Množství není odměřeno ale je to velmi jednoduché.

V kastrůlku si zahřejeme trochu vody ( cca 150 ml ) a postupně vmícháme trochu rýžové mouky. 

Začneme opravdu malým množstvím, protože jak se začne mouka vařit, začne také hodně houstnout.Vaříme 1 minutu.

Konzistence do poháru by měla být jako kašička. Ne hustá tak, aby netekla, ale zas ne příliš řídká.

 

Kdo chce, může si šlehačku osladit např. rýžovým sirupem,  já jsem tentokrát zvolila malé množství domácí pampeliškového sirupu.

Do šlehačky ještě vmícháme trochu rozpuštěného tuku ( Alsan, máslo....) a důkladně vymícháme.

 

Na dno poháru vrstvíme šlehačku střídavě s jahodami a ozdobíme třeba meduňkou.

 

Množství tuku se řídí naší chutí - přidávejte po malých lžičkách , promíchejte a ochutnejte. Šlehačka by rozhodně neměla být mastná, tuk pouze přiblíží výslednou chuť klasické šlehačce.

 

Odhadem jsem do cca 10 lžic uvařené kašičky přidala asi tak 50 g másla.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jahody s rýžovou šlehačkou

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář