Jdi na obsah Jdi na menu

Kapří karbanátky s luštěninou

Z přípravy kapří polévky mi zbylo pár kousků rybího masa, fazole azuki se uvařily už ráno a tak jsem jen doplnila zeleninu a vznikly karbanátky.

 

200 g obraného kapřího masa ( uvařeného )

1 menší mrkev

1 menší petržel

2 cibule

3/4 hrnku uvařených luštěnin ( v mém případě azuki )

1/2 hrnku pohankové mouky

olej, sůl 

půl lžičky kari koření ( pokud je na vás moc výrazné, uberte nebo dejte třeba kurkumu )

5 lžic sójové omáčky Shoyu nebo Tamari

1-2 stroužky česneku

cca 2 lžičky majoránky

 

Kousky kapra ( naporcované jako na řízek ) jsem vařila na polévku a tak byly  uvařeny  společně s cibulí, česnekem a kořenovou zeleninou i troškou tymiánu, zkrátka jako vývar.

Po uvaření a vychladnutí maso pečlivě oberte z kostí a dejte do mísy.

Pokrájenou cibuli osmahněte na rozpáleném oleji, osolte, až začne chytat barvu přidejte k ní najemno nastrouhanou zeleninu a ještě chviličku opečte. Ke konci posypte kari kořením, nechte zavonět a vypněte.

Zeleninu přidejte do mísy s rybím masem a doplňte majoránkou, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem a azuki fazolemi.

Azuki trochu mixněte tyčovým mixérem a trochu i kapra, bude to lépe držet.

Zahustěte  pohankovou moukou, opět množství se odvíjí od více aspektů, nejlepší je dát jeden karbanátek  smažit a uvidíte, zda se nebude rozpadat.

Karbanátky smažte v pořádně rozpáleném oleji a hlídejte - smaží se rychle. Po osmažení si je dejte na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk.

 

Karbanátky jsou výborné k obilno - zeleninové kaši nebo s kváskovým chlebem, kvašenou zeleninou, hořčicí, cibulí apod...

 

TIP : Místo fazolí azuki můžete použít třeba klasickou nebo červenou čočku, nebo třeba hrách. Luštěniny ale musí být uvařené opravdu doměkkka.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář