Jdi na obsah Jdi na menu

Kapusta s černou čočkou

Černá čočka Beluga nikdy nezklame. Má tak trochu masovou chuť a chutná i dětem.

 

4 cibule

2 mrkve

1/4 kapusty

hrnek uvařené černé čočky

olej, sůl

mletý kmín

1/4 l zeleninového vývaru nebo vody

 

Na oleji smažíme pokrájenou cibuli, osolíme a přidáme pokrájenou kapustu i trochu kmínu.

Zalijeme horkým vývarem nebo vodou a dusíme.

Po částečném změknutí kapusty přidáme do hrnce nahrubo nastrouhanou mrkev a podusíme doměkka.

Poté smícháme s uvařenou čočkou a doplníme obiloviny jako přílohu.

 

Náš talíř obsahuje jako přílohu krupky smíchané s pšenicí dvouzrnkou.

Mimo to je jídlo ještě doplněné pečenou dýní, řepou a pečenými stroužky česneku, kvašeným zelím a orestovanými vlašskými ořechy. Vše, co je pečené, je předem potřené směsí sójové omáčky s olejem a mírně posolené - i ořechy.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář