Jdi na obsah Jdi na menu

Kapustové karbanátky

 

1 kapusta

mletý kmín

3/4 hrnku ovesných vloček

2 cibule

3 stroužky česneku

přibližně půl hrnku mouky ( já dala čirokovou a trochu kukuřičné , můžete použít i např. pohankovou )

olej, sůl, majoránka

 

Omytou kapustu pokrájíme co nejvíc nadrobno a dáme vařit do vroucí osolené vody s mletým kmínem.

Až bude kapusta měknout, přidáme k ní propláchnuté vločky a vaříme společně úplně doměkka. Přebytečnou vodu důkladně slijeme.

Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku a pak ji smícháme s kapustovou směsí.

Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a případně dosolíme.

Zahustíme moukou - směs by neměla být úplně řídká, aby se karbanátky nerozpadaly. Jestli si nejste jistí, zkusmo osmažte jeden karbanátek a uvidíte, jestli jste trefili konzistenci.

Karbanátky jsme měli s rýžovo - batátovou kaší.

Pokud máte jakoukoliv ředkev, přidejte si ji na talíř, pomůže vám s trávením smaženého karbanátku.

 

Náhledy fotografií ze složky Kapustové karbanátky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář