Jdi na obsah Jdi na menu

Kari zelenina s kokosovým mlékem

Kari koření se krásně snoubí s kokosovým mlékem a pikantní řepný salát s křenem jídlo skvěle doplňuje.

 

4 cibule

2 velké mrkve

1 petržel

6 růžičkových kapustiček

půl lžičky kari koření, špetka kurkumy, provensálské bylinky či tymián

2 stroužky česneku

kousek zázvoru

hrst červené čočky

olej, sůl

150 ml kokosového mléka

kukuřičný škrob na zahuštění

cca 1/2 l zeleninového vývaru nebo vody

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a petržel a osolíme.

Chvilku smažíme, pak přidáme nakrájené kapustičky, posypeme kořením a česnekem a necháme zavonět.

Nakonec vše doplníme propláchnutou čočkou a zalijeme vývarem nebo vodou.

Pod pokličkou dusíme doměkka.

Nakonec zeleninu zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, přilijeme kokosové mléko a minutu ještě provaříme.

Po odstavení můžeme ještě dochutit čerstvou zázvorovou šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru.

 

Jako přílohu jsme tentokrát měli malé krupky.

Jídlo na talíři je doplněné řepným salátem, picklovaným květákem a posypané pórkem a semínky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář