Jdi na obsah Jdi na menu

Kedlubnová omáčka

Extra rychlá omáčka .....

 

2 větší cibule

2 velké kedlubny

3/4 l zeleninového vývaru

olej, sůl, umeocet

mořská řasa, tymián

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova.

Osolíme a přidáme na kostičky nakrájené kedlubny. Přidáme trošku tymiánu, kousek mořské řasy,  zalijeme horkým vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka.

Potom rozmixujeme tyčovým mixérem  do hladka a ochutíme umeoctem. Nám omáčka chutná lehce nakyslá.

 

Omáčku jsem podávala s dýňovými knedlíky, kvašenou řepou, naklíčenou čočkou a napařenou brokolicí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář