Dýňové knedlíky
Dýněmi už jsem skoro zavalená a tak je cpu kam mě napadne. A tak mě napadly dýňové knedlíky.
Zdravé knedlíky jsou obvykle chuťově celkem nevýrazné, ale právě tohle dýně a cibulka lehce změnily.
3 hrsti předem uvařené rýže s jáhlami cca půl na půl
hrst na hrubo nastrouhané dýně
1 cibule
2 - 3 lžíce pohankové mouky
sůl, olej
Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji lehce do zlatova, pak přidáme dýni, osolíme a ještě minutku smažíme.
Zalijeme 100 ml vody a necháme ji postupně vyvařit - dýně nebude úplně syrová.
Pokud máme obiloviny vychladlé, malinko je pokropíme horkou vodou. Smícháme s dýní na cibulce a zahustíme pohankovou moukou.
Můžete potřebovat o něco méně nebo více mouky než je uvedeno, konzistence knedlíků je tužší ale ne úplně tvrdá.
Knedlíky zaváříme do vroucí osolené vody a mírným varem necháme vařit podle velikosti několik minut - ty naše jsem vařila 8 minut.
Vyndáváme děrovanou naběračkou aby okapaly a šup s nimi na talíř nebo pekáček - aby nebyly na sobě ale vedle sebe.