Jdi na obsah Jdi na menu

Kokosová buchta s čokoládou

Měkkoučká, nadýchaná, výborná i bez polevy. Variace na Margot buchtu.

 

300 g mouky ( použila jsem 250 g celozrnné pšeničné a 50 g čirokové )

1/2 hrnku oblíbeného sladidla ( rýžový sirup, med, slad....)

pár kapek vanilkové esence nebo trochu vyškrábaného vnitřku z vanilkového lusku

špetička soli

1/4 hrnku oleje

1-2 vejce ( podle velikosti vajec )

1/2 nastrouhané čokolády s vysokým obsahem kakaa ( 70 - 80 % )

2 hrsti kokosu 

1/2 kypřícího prášku ( nejlépe bez fosfátů )

1/4 hrnku rozinek ( pár minut namočených ve vodě a propláchnutých )

cca 150 ml vody

hrst nasekaných vlašských ořechů

 

Ušleháme vejce se sladidlem a olejem, přidáme mouku s kypřícím práškem a sůl.

Vodu přiléváme postupně, je možné, že bude potřeba méně nebo naopak více.

Konzistence by měla být přibližně jako na bábovku.

Vmícháme kokos, čokoládu, ořechy a rozinky a pokud je konzistence akorát, vlijeme těsto do vymazané a vysypané formy či plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C 10-15 minut.

Záleží na druhu trouby, upečenost vyzkoušejte špejlí.

 

TIP : Mouky můžete libovolně namíchat, dobrá by byla i špaldová. Je samozřejmě možné upéct i z bezlepkových mouk.

Pokud chcete, můžete buchtu ještě polít např. carobovou polevou

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář