Jdi na obsah Jdi na menu

Kokosové kostky

Pokud nemáte tolik mandlí, vždycky můžete část nahradit slunečnicovými semínky.

KORPUS : 200 g mandlí

                   100 g rozinek

                      50 g kokosu

                      20 g nepražených kakaových bobů ( nebo kakaa )

                    malá špetka soli.

KRÉM : 60 g kokosového tuku

            100 g mandlí

             3 lžíce sirupu ( rýžový, aj...ne datlový, ten by nám to obarvil )

             50 g kokosu

POLEVA : 40 g kakaa

                120 g kokosového tuku

                 1/4 hrníčku sirupu

          cca 50 g semínek nebo mandlí

Suroviny na korpus rozmixujeme ne úplně dohladka a vzniklou krustu prsty namačkáme do menšího pekáčku či formy, lehce vymazané olejem.

Dáme do lednice na hodinku zatuhnout a pak přidáme krém, který vznikne nejprve rozmixováním mandlí na prach a pak smícháním s ostatními ingrediencemi.

Nakonec rozmixujeme semínka, smícháme s kakaem, máslem a sirupem a vzniklou polevu rozetřeme na dezert. Můžeme zdobit např. kousky sušených meruněk nebo hoblinkami kokosu.

Dáme vychladit a po zatuhnutí krájíme na kostky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marta - Ňam

12. 7. 2017 20:55

Jani,toto jsme ochutnávali? Jaké používáš máslo?

Jana - Re: Ňam

12. 7. 2017 22:04

Jo jo to jste ochutnávali, nu přiznám se - klasik máslo, ale už jsem si koupila kokosový olej, takže to bude už zdravější.