Jdi na obsah Jdi na menu

Kroupová pomazánka

Pokud vám zbydou kroupy a už nevíte kam s nimi, zkuste je využít do pomazánky.

 

1 velká cibule

1 mrkev

1 petržel

malý kousek celeru ( cca 30 g )

olej, sůl

hrnek uvařených velkých krup

 

Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli, osolíme a přidáme k ní nastrouhanou zeleninu.

Na malém plameni pomalu smažíme, aby bylo vše lehce opečené ( ne dohněda ).

Smícháme s uvařenými kroupami a rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubší konzistenci.

Úplně dohladka nedoporučuji, protože pak bude pomazánka lepivá.

 

TIP : Pomazánku můžete ochutit i oblíbenými bylinkami nebo kvalitní sójovou omáčkou, popř. umeoctem.

         Část krup můžete nahradit červenou čočkou uvařenou hodně doměkka.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář