Jdi na obsah Jdi na menu

Kroupy se zeleninou

Kroupy mají řadu příznivých účinků na naše zdraví. Namátkou - obsahují vitamín B a E, hodně draslíku, vápníku, železa a selenu.

Působí preventivně proti srdečně - cévním chorobám a snižují cholesterol.

Ječné kroupy obsahují méně lepku než jiné obiloviny a jsou velmi vhodné pro chladné období.

Mají totiž zahřívací efekt. Ječmen má také úžasnou schopnost uvolňovat tuhá ložiska v těle, díky své schopnosti změkčovat a zvláčňovat.

Podporuje vylučování starých zplodin vzniklých konzumací živočišných potravin.

 

3 cibule

1 velká mrkev

půlka brokolice ( použila jsem jen růžičky )

pár lžic horké vody

uvařené kroupy přibližně 3 hrnky

olej, sůl

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme nahrubo nastrouhanou  mrkev.

Osolíme a chvilku smažíme. Pak přidáme rozebranou brokolici a podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme dokud se voda nevyvaří.

Pak smícháme s uvařenými kroupami, na talíři posypeme zelenou natí a doplníme kvašenou zeleninou.

Já jsem ještě přidala pár koleček napařené mrkve a kousek uvařené řepy a další rychlý a výživný oběd byl hotov.

 

Abychom dosáhli kompletního talíře, museli bychom ještě přidat luštěninu. Tu bychom mohli dodat např. uzeným tofu nakrájeným na kousky a osmaženým spolu se zeleninovým základem.

Já tofu neměla a tak jsme si k večeři dali čočkovou pomazánku a výživový " tarif " byl splněn.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář