Jdi na obsah Jdi na menu

Picklované ředkvičky

Výborný způsob, jak zužitkovat nadúrodu ředkviček, je udělat z nich vodní pickles.

Obzvlášť, pokud ředkvičky pálí.

 

Ředkvičky důkladně omyjeme, zbavíme listů a kořínků a vložíme do zavařovací sklenice.

Zalijeme zcela vychladlým lákem, který si připravíme z 1 l převařené vody a 1 lžíce soli.

Jemně uzavřeme šroubovacím víčkem a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit.

Sklenici je lepší dát do misky či hlubšího talířku, někdy při bouřlivém kvašení pickles přeteče.

 

Po vykvašení dáme pickles do lednice, tím se kvašení zastaví.

V lednici ho uchováváme po celou dobu, dokud ho nesníme a ředkvičky nabíráme vždy novou vidličkou či lžící.

 

Picklované ředkvičky jsou skvělým doplňkem téměř jakéhokoliv jídla a barevně talíř doladí.

Jako všechna kvašená zelenina je i vodní pickles velkým přínosem pro naše zdraví, protože nám poskytuje tolik potřebná probiotika a vitamíny. 

 

Na hlavní fotce jsou ředkvičky 4. den kvašení.

 

Zaujaly vás picklované ředkvičky ? Sdílejte tento recept, prosím, ať si i další lidé mohou vyrobit zadarmo cenná PROBIOTIKA.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář